Vroeger was de familie vaak niet bij de laatste zorg van een overledene aanwezig. Dit werd vaak uit handen genomen, maar gelukkig is dat
veranderd. Steeds vaker zijn nabestaanden actief betrokken bij de laatste zorg. Het is belangrijk voor het rouwproces en het laatste beeld wat de nabestaanden van hun dierbare hebben. Tegenwoordig worden er meer eisen aan de laatste zorg gesteld en wordt het steeds meer een vak dat door de overledenenverzorgster wordt gedaan. Het is mijn doel dat iedere overledene een waardig afscheid krijgt. Ik betrek de nabestaanden graag in dit proces.

Caroliene van den Bosse

Motivatie

Uit ervaring zie ik hoe belangrijk het is dat een overledene waardig verzorgt en opgebaard wordt. De laatste zorg is een belangrijk deel van een rouwproces. Het is mijn doel om dit goed uit te voeren. Desgewenst worden de nabestaanden in dit proces betrokken.


Ervaring

Sinds februari 2008 ben ik werkzaam als zelfstandig overledenen verzorgster. Daarnaast heb ik jaren als verzorgende IG gewerkt. Aanvullend heb ik een aantal vakgerichte cursussen gedaan. Tevens ben ik gespecialiseerd in het verwijderen van medische apparatuur het verrichten van puncties en het aanbrengen van een vocht en lucht dichte bodyseal die meebegraven mag worden.


© 2024 Laatste-zorg.nl